Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`eline Sağlık
13 Kasım 2014 Perşembe

Karnabahar ve ıspanağın çıkması ile beraber enfes kış mönülerinin de çeşitleri gelmiş durumda. Karnabahardan salatalar, kıymalı yemekler, kızartmalar yaparken, ıspanaktan pideler, salatalar, zeytinyağlı yemekler, börekler iki sebzeden de çeşit çeşit reçeteler, tarifler.

 

       

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

 

MALZEMELER

 

-1 orta boy karnabahar

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar

-Tuz

-Susam

 

BEŞAMEL SOS İÇİN

 

-1 lt süt

-5 çorba kaşığı margarin

-8 çorba kaşığı un

-Muskat rendesi

 

 

YAPILIŞI

 

-Orta boy karnabaharımızı temizledikten sonra tencerenin içerisine sadece su ile haşlanması için bırakıyoruz. Ortalama 15-20 dakika haşlandıktan sonra suyundan çıkartıyoruz kuruması için bir kaba alıyoruz.

-Beşamel sosumuzu da hazırladıktan sonra borcamın içerisine alıyoruz karnabaharlarımızı ve üzerine beşamel sosumuzu ekleyip onun üzerine rende kaşarlarımızı ekleyip fırına bırakıyoruz.

-Alt üst kaşarlar kızarana kadar fırında bırakıyoruz.

-Çıkartınca üzerine susam serpip sıcak sıcak serrvis ediyoruz.

 

 

 

 

ISPANAK SALATASI

 

MALZEMELER

 

-1 kg ıspanak

-2 yeşil elma

-Ceviz

-Rende eski kaşar

-Nar

-Zeytinyağı

-Limon

-Tuz

 

YAPILIŞI

 

-Ispanaklarımızı temizleyip bol su ile yıkadıktan sonra aynı marul doğrar gibi doğruyoruz.

-İçerisine küp küp yeşil elmalarımızı doğrayıp ıspanaklarımızın içerisine ilave ediyoruz.

-Ceviz, rende eski kaşar ve narlarımızı da ekledikten sonra zeytinyağı, limonla servis ediyoruz.

 

 

 

YALANCI KEŞKÜL

 

MALZEMELER

 

-1 lt süt

-1,5 su bardağı toz şeker

-3 çorba kaşığı nişasta

-Yarım su bardağı hindistan cevizi

-1 yumurta sarısı

-Toz fındık

 

 

YAPILIŞI

 

-1 litre sütten bir bardak alarak ayrılır ve kalan süt tencereye konuyoruz sütün içerisine toz şeker, hindistan cevizi ve toz fındık eklenir ve karıştırılarak pişirilir.

 

-Diğer tarafta ayırılan sütün içine nişasta ve yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz.

 

-Çırpılan karışım kaynamakta olan süte eklenir ve kıvamını sağlıyoruz.

 

-Daha sonra kaselere dökülüp üzerine fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz.

 

 

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın